Кампанията “Планетата не е за еднократна употреба” набира сила (СНИМКИ)

Кампанията “Планетата не е за еднократна употреба” набира сила (СНИМКИ)

Детската площадка Парк “Планетата не е за еднократна употреба” в гр. Елин Пелин, направена от рециклирани материали и автомобилни гуми, се увеличи с още 13 нови красиви табла, изобразяващи български шевици, изработени от цветни пластмасови капачки.

На оградата на спортната площадка “Мургаш”, намираща се в района на градския стадион и в непосредствена близост до входа на детската площадка, стоят на стража два страшни кукери, пазещи 16 табла с различни български шевици, претворени от рециклируеми материали.

Инициативата за обособена зона, изработена с материали, подходящи за рециклиране беше отразена и в медиите, а всяко табло показва различна българска шевица.

В община Елин Пелин пластмасовите капачки се събират в големи контейнери под формата на сърца в рамките на инициативата на ученици от СУ “Васил Левски” под надслов “Дари капачка, дари живот”. Таблата, които може да видите на стадиона, са изработени от няколко килограма от тези капачки, поради което съвсем скоро две нови табла с красивите български шевици ще бъдат пуснати на онлайн търг, организиран от Община Елин Пелин. Събраните пари от тяхната продажба ще бъдат дарени на благотворителната кауза “Дари капачка, дари живот” и ще бъдат в помощ за лечението на нуждаещи се деца.

 

От районната администрация изказаха благодарности на Диана Димитрова за изработката, на всички доброволци и граждани, отделили от личното си време за реализирането на идеята, както и на Александър Станоев – общински съветник от ОбС – Елин Пелин за предоставената подкрепа през цялата инициатива.

***

Научете повече: https://www.elinpelin.org/currentNews-5803-newitem.html

 

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4