И Божурище ще има паметник на Апостола на свободата (ВИДЕО)

И Божурище ще има паметник на Апостола на свободата (ВИДЕО)

Поредният паметник на Апостола на Свободата Васил Левски ще бъде открит в парк „Божура“ в Божурище на рождената му дата 18 юли от 17:30. Паралелно с това се открива и паметник на Апостола в община Смядово. Инициативата е на патриотите от ВМРО, а автор на паметника е Димитър Антов – каменоделец и общински съветник от ВМРО.

Целта на инициаторите е чрез паметния знак да бъде увековечен споменът за делата и идеалите на най-великия българин – Апостола на българската свобода Васил Иванов Кунчев, както и да има все повече места в страната да се сдобият с подобни паметници, на които хората да могат да поднасят цветя и да почитат паметта на великите българи, дали живота са за благото на Родината.

Всички граждани са добре дошли на откриването на паметния знак.

Както е известно, по повод 142 години от избухването на Априлското въстание представители на ВМРО откриха паметник Васил Левски в град Своге, а навръх 146-годишнина от гибелта на Васил Левски такъв бе открит и в Драгоман. Също във Враца и много други места.

Източник: “България 24”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4