Новият Локомотив потегля от Доброславци

Новосъздаденият Локомотив (София) ще започне сезона в Софийска регионална група – Север с мач в Доброславци, научи Витоша нюз.

Както първи съобщихме още на 16 юли, новият клуб беше създаден по инициатива на бизнесмена и бивш футболист на “червено-черните” Иван Василев. Председател на дружеството е друг бивш футболист – Бойчо Величков. Ще им помагат още Валентин Николов – Пумата, и Александър Антонов.

Новият Локомотив София е заявил два терена за домакинските си мачове – стадион “Локомотив” в квартал “Надежда” и терена в село Требич, където традиционно играят срещите си децата и юношите. Очакванията са в следващите седмици цялата школа на стартия ПФК Локомотив да премине към новото дружество и да се заяви за участие в столичните първенства.

12 отбора ще участват в СРГ – Север, а победителят в крайното класиране напролет ще срещне първенеца на Южната група. Победителят от баража се класира на квалификации за влизане в Югозападната “В” група.

Първият кръг се се проведе през уикенда 5/6 септември, като все още има отбори, които не са наясно дали предпочитат домакинските им мачове да се играят в съботите или в неделите. В столичните първенства има три нови отбора, всички в южната група, която е с 14 участника.

Програма за първия кръг- на 5/6 септември:

СРГ – Север:

Надежда (Доброславци) – Локомотив (София) 1929
Изтребител (Иваняне) – Банкя
Спартак (Подгумер) – Сокол (Бенковски)
Сокол (Негован) – Левски (Чепинци)
Въстаник (Войняговци) – Кремиковци
Вихър (Требич) – София Спорт

СРГ – Юг:

Конелиано (Герман) – Урвич (Пасарел)
Гранит (Владая) – Сердика
Септември-2 – Легия (Лозен)
Витоша-2 (Бистрица) – Левски-Раковски
Академик 1947 – Железница
Урвич (Панчарево) – Орловец (Кокаляне)
БМ Спорт – Царско село


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4