Кобрата наби и Чисора, продължава напред

Кубрат Пулев победи Дерек Чисора и заслужи европейската титла в свръхтежката категория на професионалния бокс.

Любопитна ситуация се получи в седмият рунд. Тогава Кубрат си позволи да се изплези, докато беше налаган от съперника си на ринга. Българинът показа, че е непоклатим след ударите на британеца и си позволи шеги, привличайки вниманието.

На няколко пъти съдията правеше устни забележки на Чисора, че влиза в кринч. Пулев пък беше търпелив и дебнеше точните моменти, за да нанася своите удари. Интересна случка имаше и в шестия рунд, когато Кобрата показа, че е ухапан при схватка с Чисора.

Последният рунд беше белязан от доминация на българина, който до самия край демонстрираше добрата си кондиция и напълно заслужи успеха.

Успехът на българина дойде след 2:1 съдийски гласа, като странното беше, че реферът от Швейцария присъди повече точки на Чисора (115:113) и си навлече гнева на повече от две хилядите наши сънародници в залата, които бурно го освиркваха. Другите съдии отсъдиха победа на Кобрата съответно със 116:112 и 118:110.
Така Пулев вече има 23 победи в 24 мача при професионалистите (12 с нокаут).

За българина това е втори случай, в който печели европейската титла. Припомняме, че на 5 май 2012 година в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-ия рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент.

Успехът срещу Чисора означава и шанс Кубрат да стане официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация. Най-вероятно ще му предстои мач с победителя от двубоя Джоузеф Паркър – Карлос Такам.

Победата на Кобрата над Чисора беше изгледана на живо от световния шампион Тайсън Фюри, който пристигна в Хамбург, за да подкрепя сънародника си, но след края на мача му се наложи да го утешава, вместо да отварят шампанското, каквито нагласи имаха двамата англичани.

КоблраКобраКобра 1Кобра 2

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4