Шампионската купа от мондиала стартира обиколката си от Министерския съвет

Шампионската купа от мондиала стартира обиколката си от Министерския съвет

Днешното заседание на Министерски съвет започна с представянето на Шампионската купа от Световното първенство по волейбол пред премиера Бойко Борисов и министрите. Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и вицепрезидентът на Федерацията Любомир Ганев показаха за първи път купата, която ще спечели шампиона от Световното и изразиха благодарността си към министър-председателя за категоричната подкрепа за провеждането на най-големият шампионат, организиран в страната ни. Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията на Световното в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

От своя страна, премиерът Борисов пожела успех на състезанието и изтъкна, че провеждането на шампионата в България е огромна реклама за страната ни.

София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през септември 2018-а година. Страната ни приема шампионата съвместно с Италия. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия.

 Това беше първото показване на Купата в публичното пространство. Стартира “Tрофи тур” с купата в трите града домакини в България. Тя ще бъде показвана и на големи спортни събития. Купата тежи 9 килограма и е позлатена.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4