Наградиха медалистите в щангистите от Букурещ

Наградиха медалистите в щангистите от Букурещ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести. На шампионата в Букурещ българските състезатели спечелиха два сребърни медала в двубоя – на Георги Шиков (до 105 кг) и Стилян Гроздев (до 62 кг), както и бронз на Даниела Пандова (до 48 кг). Общо отличията ни с тези в отделните движения са девет – злато, 5 сребърни и 3 бронзови медала. Почетен плакет получи и треньорът на националния ни отбор Иван Иванов.

„Изгледах всички Ваши опити по телевизията и Ви поздравявам за прекрасното представяне. Пожелавам Ви да сте здрави и да постигате още по-добри класирания“, заяви Кралев.

Иван Иванов показа на министъра справка със сравнение на резултатите от това и миналогодишното Европейско първенство. Тя показва, че постиженията на българските медалисти са изключително силни, като на Гроздев и Пандова са дори по-високи от тези на съответните призьори в същите категории през миналата година, когато участваха и наказаните в момента от Международната федерация по вдигане на тежести 7 европейски държави.

На срещата присъства и президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев, който благодари на Кралев за помощта, която ММС им оказва за обезпечаване на подготовката и участието в състезания.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4