Феноменално! Гришо е на финал в Лондон

Григор Димитров обърна американеца Джак Сок с 4:6, 6:0, 6:3 във втория полуфинал на финалния турнир на ATP в Лондон и ще спори утре за трофея с белгиеца Давид Гофен, който по-рано сензационно изхвърли фаворита Роджър Федерер след 2:6, 6:3, 6:4. Първата ракета на България играе феноменален тенис и след четири поредни победи стигна до мача за титлата, а една от тях бе срещу другия финалист Давид Гофен с 6:0, 6:2 за малко над час в група “Пийт Сампрас”. Димитров има 6 победи от 6 срещи с Гофен на корта досега.

Българинът започна повече от добре с 40-0 в първия гейм, но допусна изравняване. Димитров все пак спечели подаването си, а след две непредизвикани грешки на Сок във втория получи два шанса за пробив и се възползва при втория. Гришо затвърди пробива за 3:0. Американецът продължи да греши и Димитров имаше възможност за втори пробив, но не успя да го реализира. Сок взе за първи път свое подаване, а веднага след това върна пробива от началото и го затвърди, изравнявайки резултата до 3:3. Двамата спечелиха следващите си подавания, а в деветия гейм Гришо допусна четвърта двойна грешка в срещата и даде шанс на Сок за пробив. Американецът се възползва и поведе за първи път в мача, а след това на свое подаване не сгреши и взе сета с 6:4.

Вторият сет протече повече от категорично в полза на Григор Димитров, който спечели първия гейм, а след това веднага регистрира пробив и го затвърди. Българинът направи нов пробив и дръпна с 4:0, а до края на частта не даде никакъв шанс на съперника да се съвземе. Димитров спечели сета с чистото 6:0 и изравни резултата в срещата, взимайки и психологическо преимущество преди решителната трета част.

Заключителният сет започна изключително равностойно, като двамата печелеха подаванията си трудно в първите седем гейма. След тях Гришо водеше с 4:3 и получи няколко възможности за пробив в осмия гейм. Българинът се възползва и взе подаването на американеца, за да поведе с 5:3 и да се окаже само на гейм от класиране за финала. На свое подаване Гришо поведе с 40-15, но на няколко пъти допускаше изравняване и дори предимство за съперника. В крайна сметка най-добрият български тенисист спечели сета с 6:3, а с него и мача, за да достигне исторически първи финал на заключителния турнир на ATP. Това бе втора победа за Димитров от пет мача срещу Сок на корта.

ГРИГОР ДИМИТРОВ – ДЖАК СОК 4:6, 6:0, 6:3

Текст: БЛИЦ СПОРТ

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4