Трагична вест! Отиде си благоевградска футболна легенда

След тежко боледуване на 76 години почина една от легендите на футбола в Благоевград Виктор Андонов.

Той започва да играе в тогавашния отбор на града Ботев, а после и в Марек на поста полузащитник. От есента на 1962 г. отива в Локомотив (София). Същата година Локо става европейски железничарски първенец, финалът е на стадион “Динамо” в Москва.

През следващия полусезон става републикански шампиони, като играе редом до Спиро Дебърски и Никола Котков. Играе и за младежкия национален отбор през 1963 г. През 1965 г. се връща да играе в Благоевград. Пет години по-късно се отказва от футбола, или поне от това да бъда активен футболист и става треньор на деца и юноши. През сезон 1972-1973 вече е старши треньор на първия отбор на Пирин.

Вкарва отбора в “А” група, но по стечение на обстоятелствата през есента в последния кръг е сменен от Георги Берков и става помощник- треньор, въпреки че има 7 точки аванс. Бил е треньор и на детскo-юношеския национален отбор, а също така и директор на спортния интернат в Благоевград. Синът му Иво Андонов е част от националния отбор на България, който завърши четвърти на световното в САЩ през 1994 година.

Погребението ще се извърши на 8 март от 11.00 часа в стария гробищен парк на Благоевград.

Поклон пред паметта му!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4