Култов отбор се завръща в областната група! Стяга здрава селекция

Култов отбор се завръща в областната група! Стяга здрава селекция

Култов отбор се завръща на родната футболна карта! Спартак (Самоков) отново ще участва в първенството на Софийската областна група – Изток. Това съобщиха пред “Витоша нюз” отлично осведомени източници.

“Сините” от ромската махала на Самоков ще се пуснат пак в играта от сезон 2020/2021. С издръжката на клуба ще се заеме небеизвестният Александър Методиев. Ексцентричният бизнесмен и бивш депутат е по-известен като Бат Сали.

Методиев е бивш халф на Рилски спортист (Самоков).

Спартак беше изхвърлен от участие в ОФГ през ноември 2012 г. Причина за суровата санкция, наложена от БФС беше побой, нанесен над главния съдия Марио Спасов по време на мача със Звездец (Горна Малина). Тогава пък на осем футболисти от Спартак – Р. Стоянов, Бл. Юлиянов, Ем. Димитров, П. Илиев, Ал. Илиев, Юл. Методиев, Д. Илиев и Ив. Нанов, бяха спрени състезателните права за срок от 2 години. Капитанът и играещ президент Александър Методиев беше санкциониран за 1 година.

Сега обаче няма да има пречки самоковци да възобновят участието си в областната група. Шефовете на клуба вече сформират състав. Ръководството ще направи промяна на статута и предназначението на терена, на който беше старият стадион. Предстои изграждане на спортен терен, на който ще бъде направен основен ремонт, а по проекта ще се търси финансиране от различни институции. Очаква се съдействие да окаже и Община Самоков. 

Тодор МИЛАНОВ

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4