URBiNAT – Изложба представя проект за изграждането на зелен коридор в София

URBiNAT – Изложба представя проект за изграждането на зелен коридор в София

Екипът на проект ““УРБиНАТ”, ви кани на изложба на открито и дискусия, посветени на проект за изграждането на зелен коридор в столичния район “Надежда”. Събитието ще се състои на 13 юни от 10.00 до 13.00 ч. пред Общински културен институт – “Надежда” на бул. “Ломско шосе” №2.

Идеята за създаването на здравословния коридор се реализира в рамките на европейския проект “УРБиНАТ”, финансиран по програма “Хоризонт 2020” на ЕС до 2023 година. София е водещ град по проекта заедно с Порто (Португалия) и Нант (Франция), както и градовете последователи – Брюксел (Белгия), Хое Тоструп (Дания), Сиена (Италия) и Нова Горица (Словения).

Инициативата търси и стимулира решения, вдъхновени от природата, за подобряване на качеството на средата в екологичен и социален аспект.Идеята се реализира в рамките на европейския проект “УРБиНАТ”. Академичен партньор на Столична община е Университет по архитектура, строителство и геодезия, а в екипа са включени още и експерти от ОГП „Софпроект“.

Бъдещият зелен коридор ще свърже парк „Надежда“ със Северния парк чрез благоустрояване и природни решения за по-приятна среда за всички възрасти през кварталите „Толстой“, „Свобода“, „Надежда“ 2 и 4 и „Триъгълника“. Избрани са подходящи общински имоти, в които с активното участие на местните жители ще се очертаят маршрути за алеите и ще се подберат природни и вдъхновени от природата елементи, които да оформят зеления коридор. Срокът за изпълнение е до 2023 година.

По време на събитието ще бъдат представени напредъкът по проекта и резултатите от допитванията до жителите на район “Надежда”. Гражданите ще имат възможност да зададат въпросите си и да участват в работни групи на открито, които ще обсъждат детайли по реализацията на идеята за създаване на зелен коридор. Участниците ще могат да отправят предложенията си за оформяне на пространството на коридора в близост до дома им. Екипът на проект “УРБиНАТ” разчита на идеите и мнението на гражданите, защото построеното трябва да остане задълго, да бъде обичано и поддържано от хората, които ще го ползват.

Научете повече за проект УРБиНАТ на сайта на Софпроект, с чието съдействие се изпълнява проектът. тук: https://sofproect.com/portfolio/%d1%83%d1%80%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4