Кметът на “Надежда” се срещна с директори на детски градини, инициира предложение до МОН и МЗ

Кметът на “Надежда” се срещна с директори на детски градини, инициира предложение до МОН и МЗ

Кметът на столичния район “Надежда” Димитър Димов проведе работна среща с директорите на детски градини. Сред специалните гости бяха Антонина Кенова, Инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система, Яна Алексиева , изпълнителен директор на Асоциация “Родители” и Цвета Брестничка , председател на УС на Асоциация “Родители”.

“Ще подобрим организацията на работа в детските градини, комуникацията с родители и отново ще поставим за обсъждане въпроса за въвеждане на видеонаблюдение в яслени групи, заяви инж. Димов.

– По мое предложение през 2018 г. бяха реализирани анкети по тази тема, но не постигнахме законосъобразното 100 % съгласие от всички участници в процеса. Важно е да анализираме грешките си и да въведем позитивни практики и превантивни мерки в работата на детските градини в “Надежда”.”

“Имаме единомислие с инж. Димов по повечето теми в сектора на предучилищното образование. Ще инициираме предложение до Министерство на образованието и Министерство на здравеопазването за промени в Наредбата за назначаване на медицински сестри в яслените групи. Ще предложим включване и на специално обучени специалисти за работа с деца от 0 до 3 години. По този начин ще се компенсира недостига и високата средна възраст на медицински специалисти в яслените групи”, каза Антонина Кенова по време на срещата.

“Радвам се, че наръчника “Добре дошли в детската градина” на Асоциация “Родители” е полезно четиво и повод за комуникация между родители и педагози.”, каза Яна Алексиева. “Ние смятаме, че детската градина трябва да се отвори към родителите, да има баланс в общуването, като в центъра винаги е детето и неговите нужди”, допълни тя.

Представителите на родителските асоциации поздравиха директорите на градините за успешните проекти и инициативи, като подчертаха, че са нужни още повече усилия, за да се популяризират добрите практики.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4