Инж. Димитър Димов: Това беше най-мръсната предизборна кампания, в която съм участвал

Инж. Димитър Димов: Това беше най-мръсната предизборна кампания, в която съм участвал

Инж. Димитър Димов беше преизбран за кмет на столичния район “Надежда”. Той има реализирани три мандата на поста, ще изкара четвърти.
На 12 ноември новоизбраните съветници в Столичния общински съвет и кметовете положиха клетва и встъпиха в новия си мандат. След официалната церемония инж. Димов даде интервю пред vitoshanews.com.

– Г-н Димов, какви ще бъдат приоритетите ви в първите месеци на този мандат?
– Първо искам да използвам възможността да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря и на тези, които не гласуваха. Чух доста позитивни критики по време на предизборната кампания. Колкото до първите ни задачи сега…Основно това са точките, залегнали в предизборната ни програма, с която спечелихме изборите в район “Надежда”. През 2020 г. първата ни работа е довършим ремонта на Северния парк, да продължим ремонта на училището в кв. Требич. До Нова година ще се опитам да назначим и хора в местната администрация – нещо като някогашните кметски наместници. По-точната длъжност е административен секретар. Ще започнем от кв. Илиянци. В Требич имаме проблем, защото нямаме общинска сграда. Само училището и читалището, което обаче е м доста тежко състояние в момента. Има готов проект за строеж. Работи се въпроса. Надявам се  да бъде изградено ново читалище в квартала, а там ще ситуираме и кабинета на административния секретар, както и клуб на пенсионера. Там ще има и полицай на място, както има такъв и в Илиянци. Много важно е. Така че – в основни линии с това ще започнем. Преди две седмици възникна един инцидент в детска градина. Ще отворим и дебат по тази тема. В четвъртък ще стартира първата работна група с представители на родителски сдружения, директорките на градини и на общината. Ще настояваме да бъдат направени нормативни промени, тъй като недостигът на кадри, на медицински сестри, и при нас, както и в цяла България е голям проблем. В много от случаите директорките на детски градини нямат избор, нямат персонал. Общо взето, каквото дойде като кандидати за работа, това се взима.
– По Северния парк какво остана да се свърши като ремонтни дейности?
– Приключваме ремонта, който тече в момента. Доста голям напредък имаме и в преговорите със собственици за замяна на имоти. Правим го с цел разширение на територията на парка и ПУП.

– Какви изводи си направихте от предизборната кампания за местните избори 2019?
– По мое лично виждане това беше, извинявам се за израза, най-мръсната кампания, в която съм участвал.  Станахме свидетели на обвинения, лъжи, манипулации. Те започнаха много преди изборите, между другото. В политиката присъстват доста стойностни хора, които и в момента са на определени позиции. За мен политиката е борба на идеи. Компроматите не вършат работа. Има си съответни органи, които трябва да се занимават с евентуални нарушения. Единствено те са институциите, които решават тези казуси. Надявам се сега да се успокои положението и да се хващаме заедно за работа. А ни чака доста работа. Проблеми има, факт е. Но аз много пъти съм го казвал – дали в една дупка ще посадим роза или пък гербер, тя си оставя. Ние трябва да я оправим тази дупка. Надявам се на по-добър диалог с политическите опоненти. Защото всички ще работим за благото на София, “Надежда” и на България. Лично аз много разчитам на гражданите.
– Притеснява ли ви огромният процент избиратели, които “гласуваха” с “Не подкрепям никого”?
– Разбира се, че ме притеснява. Неприятно е. Но пък и на нас, имам предвид независимо от коя политическа партия сме, трябва да започне да ни свети “лампичката”. Това е тревожен сигнал. Важно е да се разширява диалогът с хората. Да се чува повече тяхното мнение, да имат те по-висока информираност за нашите действия като кметове, като администрация, да има комуникация с гражданите. Оказа се, че на много места хората не знаят какво правим. В тази връзка стартираме административна реформа, която се надявам до края на 2019 г. да влезе в ход.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4