Махат”перките по “Графа”, слагат друг вид ограничители

Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул. “Граф Игнатиев” в София. Станалите известни като “перки на акули” каменни блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха

Изявлението за подмяната от страна на кмета на столицата Йорданка Фандъкова идва след като в рамките на няколко дни двама души пострадаха при спъване в тях.

„Възложила съм на главния архитект и проектантите да проучат възможността за смяната на съоръженията. За мен най-важният приоритет и безопасността на гражданите, затова трябва да се търсят други варианти за обезопасяването“, каза Фандъкова и уточни, че няма вариант да няма разделители между пешеходците и трамваите, заради изискване на „Пътна полиция“.

Това ще е втората смяна на ограничителите по улицата. Първите съоръжения бяха подменени през декември миналата година, заради големината им. От общината тогава се мотивираха, че заради размера им много хора ги използват за сядане.

 

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4