Започна раздаването на компост срещу квитанция за платена такса смет

Започна раздаването на компост срещу квитанция за платена такса смет

Ежегодната кампания на Столична община за безплатно раздаване на компост, произведен на Инсталацията за биологично третиране “Хан Богров” към Столичния завод за третиране на отпадъците е възобновена, след изтичане на ограничителните мерки, свързани с коронавируса у нас. Компостът се получава срещу бележка за платена такса битови отпадъци за недвижим имот.
?Всеки гражданин, който желае да получи 10 кг висококачествен компост, може да го направи на място в ИБТ “Хан Богров”. Работното време е всеки ден от 8.30 до 17.30 часа. Ако собственик на два имота е платил такса смет и за двете си жилища, ще получи 20 кг компост, уточниха от ръководството на съоръжението.
Инсталацията бе пусната в експлоатация през 2014 г. и произвежда годишно по около 9000 тона компост, който се използва за обогатяване на почвата в парковете и градините на София.
Крайният срок за внасяне на първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС тази година бе удължен до 30 юни.
Собствениците могат да се издължат във всеки от районните отдели “Общински приходи” в София, независимо от адреса на имота. Другите опции за плащане са по банков път, чрез финансови посредници или онлайн през портала на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf
След изтичане на крайния срок за плащане започват да се начисляват лихви, напомниха от дирекция “Общински приходи”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4