Благороден жест: Ловци дариха МБАЛ в Елин Пелин

Благороден жест: Ловци дариха МБАЛ в Елин Пелин

Ловците от Ловно-рибарския съюз в гр. Елин Пелин направиха дарение в размер на 5000 лв за местната МБАЛ. Сумата е предназначена за закупуването на техника, необходима за нуждите на болницата в усложнената епидемологична обстановка и подготовката за посрещане на пациенти с коронавирус.

Събраните средства ще послужат за закупуване на мобилен рентгенов апарат – кугел за нуждите на Вътрешно отделение, както и защитни средства и консумативи.

Лекарите, сестрите и санитарите в общинската болница са готови да работят на първата защитна линия, но имат належаща необходимост от защитни средства и консумативи. Спешно трябваше да бъдат набавени хирургични маски, маски с висока степен на защита като FFP2 и FFP3, еднократно защитни шлемове и очила, дезинфектанти и еднократно постелъчно бельо за болните и мобилен рентгенов апарат и друга апаратура.

Призивът на медиците бе чут от ловците и те откликнаха на исканията им за доставка на консумативи и подобряване на условията за работа. Решението за благородния жест е взето с пълното одобрение на всички членове на сдружението в Елин Пелин.

Д-р Мая Луканова, управител на “МБАЛ-Елин Пелин” ЕООД благодари от сърце на г-н Божидар Трайков, председател на ЛРС – Елин Пелин за щедрия жест в тези трудни времена, който показва съпричастността на ловците към състемата на здравеопазването в разгара на кризата с короновируса в България.

“Нека заедно преодолеем тази опасност без цената на отнети човешки животи и недостиг на здравни медицински работници, коментира д-р Луканова.

– Силата е в ръцете на даващия! В трудни моменти най-хубавото нещо, което можем да направим, е да се подкрепим. Да подадем ръка на падналия, да подкрепим някого в нужда. Благодарим на нашите ловци!”

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4