Прекрасно! Изграждат нов православен храм в “Надежда”

Прекрасно! Изграждат нов православен храм в “Надежда”

На 80-то заседание на Столичен общински съвет беше одобрен доклад на кмета на”Надежда” инж. Димитър Димов за изграждане на нов православен храм на територията на района.

Общинските съветници одобриха учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж на храм „Св.
Серафим Софийски Чудотворец“ в жк „Надежда“ 3. Преди това предложението премина експертно обсъждане в Комисия по образование и култура на СОС.

“Църквата ще бъде изградена върху общински терен разположен на 2194 кв.м. в ж.к.„Надежда“ 3 част. От тях 260 кв. м. са предназначени за църквата и 380 кв.м. за разгърната застроена площ. Към него ще се построят и обслужващи помещения, които ще бъдат разположени върху площ от 180 кв. м.”, написа в личния си профил в социалната мрежа инж. Димов.

Православният храм ще носи името на първия български светец от векове назад, владика Серафим Соболев, канонизиран през 2016 г. след съвместна процедура на Българската и Руската православна църква.

През 2019 г, Столичен общински съвет подкрепи изграждането и поддръжката на още четири църковни храма на територията на Столична община.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4