Назарян е европейски шампион по борба! (ВИДЕО)

Назарян е европейски шампион по борба! (ВИДЕО)

18-годишният Едмонд Назарян донесе злато на България при дебюта си на европейско първенство по борба при мъжете!

На финала в Рим в категория до 55 кг на класическия стил той победи руснака Виталий Кабалоев със 7:3 точки. А след успеха 18-годишният талант отбеляза успеха със задно салто, запазена марка на неговия именит баща Армен Назарян.

Кабалоев първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Руснакът тръгна да става предварително два пъти и бе наказан с още 2 точки в актива на Едмонд. От партер Назарян зрелищно прехвърли опонента си за още 2 точки и увеличаване на аванса до 5:0. Кабалоев намали на 5:1.

25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, a после съдиите не уважиха видео обжалване на руския щаб. В крайна сметка Едмонд изтласка съперника извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели титлата.

Едмонд стигна до решителната схватка за златото след 3 категорични победи в понеделник – две с технически туш и туш на полуфиналите.

А негово хвърляне на полуфинала при резултат 1:5 срещу азера Азизли, донесло му 4 т., пък бе избрано за най-ефектното от сайта на Международната федерация по борба (UWW). Младокът и в тази битка бе безапелационен, като спечели с туш срещу №1 в света и Европа за 2018-а за мъже. “Когато излизаш да се бориш, не трябва да имаш страх – откровен е младокът. – Дойдох тук, за да стана шампион и го направих!”

В материала Назарян-младши е сравняван с именития си баща, който има 2 олимпийски, 3 световни и 6 европейски титли.

Всъщност синът вече надмина татко си. Едва на 18 г. Едмонд спечели първия си медал от голямо първенство при мъжете. Докато Армен прави това на 19 г. на Мондиала Стокхолм ′93 – сребро. А на европейско взима дебютното си отличие, когато е на 20 г. В Атина ′94 легендата ликува с титла, като тогава се състезава за родната си Армения.

Източник: bul-wrestling.org
Снимка: bul-wrestling.org

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4