Преди дербито: “Ботев” (Пд) – “Левски”

“Ботев” и “Левски” подновяват днес от 18,30 ч. в Пловдив едно от най-старите футболни съперничества в родия футбол. Двата тима са изиграли помежду си 121 мача в елита, като предимството е строго в полза на гостите от София. На днешният ден през 1837 г. пък е роден патронът на “сините” Васил Левски, което допълнително ще мотивира столичани да се представят добре в Пловдив. Миналият сезон ще се запомни като един от най-кошмарните в историята на “Левски”, който игра във втората шестица. Кризата откъм финанси на “Герена” изглежда преодоляна, но не така стои въпросът откъм спортно-техническата част заради закъснялата селекция.

По традиция двубоите между “Левски” и “Ботев” са съпроводени с голямо напрежение и извън терена и затова пловдивската полиция ще е на крак, за да предотврати ескалиране на напрежение. Шефовете на “Ботев” решиха да стимулират отбора за днешното дерби със премии. Според информация “канарчетата” ще приберат по 1000 лева на калпак, ако ударят сините. Отборът на “Левски” бе надъхан не само от треньорския щаб, но и от Георги Иванов и Иво Тонев, но отборна премия не беше обявена. Със сигурност обаче “сините” ще си заработят финансови стимули, ако съумеят да стигнат до трите точки в битката.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4