Общината отпусна 100 бона на ФК Кюстендил

Общината отпусна 100 бона на ФК Кюстендил

100 000 лева подпомагане ще получи ФК Кюстендил от Община Кюстендил, това гласуваха на сесията днес общинските съветници.

Клубът кандидатства за 120 000 лева от община Кюстендил.Средствата ще бъдат изразходвани за наем на терени за провежданите футболни срещи в първенствата и турнирите, организирани от ОС на БФС-Кюстендил и ЗС на БФС-София през спортно-състезателната 2019/2020.

Покриване на разходите за транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване, охрана, треньори възнаграждения на футболистите на мъжкия отбор. „Преди баража футболистите дойдоха при мен и ми казаха, че при успех ще им трябват 200 000 лева за издръжка. Те имат 80 000 лева и дали община Кюстендил би им помогнала. На които и да е футболен клуб постигнал успех ще му се помага. Целта е всяко едно дете, да е на терена с треньор и да има съответните резултати. Стремежът е към откритост и прозрачност, каквито винаги е имало. Не е имало клуб, който да е помоли за помощ и ние да не сме се отзовали”, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Във ФК Кюстендил тренират 245 деца, с 45 повече от миналата година. С оглед на големия брой възрастови групи-9 броя и намерението за професионална организация и подготовка на отборите, молбата към община Кюстендил е да предостави за ползване базите на стадион „Осогово“, стадион „Странджата“ и футболно игрище Плажа, с цел провеждане на ежедневна тренировъчна дейност.

Мъжкият отбор ще се състезава през предстоящия сезон в Трета Югозападна лига.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4