Ергените и Женените направиха шоу в Световрачене, легендата Трайков свири мача (СНИМКИ)

Ергените и Женените направиха шоу в Световрачене, легендата Трайков свири мача (СНИМКИ)

Футболът в региона стартира още в първия ден на Новата 2021 г. с мачове между женени и ергени – традиция, която се спазва от години в малките населени места.

В с. Световрачене ергените се оказаха по-корави и спечелиха с 9:4. По-младите бяха подсилени и от доста действащи футболисти и то от професионалния футбол като Богдан Костов (ЦСКА 1948), Мартин Костов (Струмска слава) и от няколко попълнения от третодивизионните Левски (Чепинци) и Костинброд. Разликата в класите си пролича. Главен съдия беше легендата на Светкавица (Търговище) и Миньор (Бухово) Младен Трайков, а негови помощници бяха Антон Петров  и Цветомир Иванов.

Бяха поднесени цветя пред паметната плоча на починалите футболисти от с. Световрачене, изградена през 2002 г.

А след паметния сблъсък, пак по традиция, всички седнаха дружно на една маса, да се почерпят за едно добро начало на Новата 2021 г. Главен организатор на традиционния мач отново беше Сава Костов.

Хубавото време привлече и доста публика около терена. Организаторите бяха осигурили купа за победителите, както и индивидуални награди…

Снимки: Теодорина Трайкова


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4