Честит празник, София!

Честит празник, София!

Честит празник, София!
Приветствено слово от Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София:

“Скъпи столичани,

честит празник!

Честит празник на вярата, надеждата и любовта! Нека те са щитът, който ни пази от злото на деня и неправдите, които нараняват сърцата ни.

Днес, Денят на София и Денят на Божията Премъдрост съвпадат с първия учебен ден. Хиляди ученици влизат в класните стаи и разчитаме, че техните учителите, освен на уроците, ще ги учат и как да бъдат отговорни млади хора.

Заради това си струва да се запитаме – на какво ги учим ние? Когато пресичаме улицата, когато шофираме, говорим със съседите или разменяме думи с някого на улицата, ние даваме най-важните уроци на своите деца.

Ние изграждаме техния свят, така, както ги учим да живеят в него, да общуват, да пресичат улицата, да изхвърлят празната опаковка. Нашите малки всекидневни избори, са големите примери пред тях.
Градът ни е сложна мрежа от човешки отношения, а не просто коли, улици, блокове и пътни знаци.
Вярвам, че децата са единствените, които имат силата да ни променят, защото тяхната сигурност е смисълът на живота ни. Затова нека си дадем сметка – когато бързаме, къде стигаме, когато отнемаме предимство, какво даваме, когато сме груби, кого нараняваме.

Уважаеми съграждани,
Черногледството няма празник.
Нека не го превръщаме в наш делник, в господар на мислите ни и отношение към хората и града.
Нека имаме мъдростта да изберем добротата.

Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, семействата си – като домове на обич и разбирателство и града си – като град на възможности и радост.

Нека Бог пази София!
Бъдете здрави!
Честит празник.”

Снимка: Гео Колев


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4