“България чете“ – Национална седмица на четенето в ДГ „Слънце” село

“България чете“ – Национална седмица на четенето в ДГ „Слънце” село
Под това мото беше отбелязана Национална седмица на четенето (22 -26 октомври) с различни инициативи в дневния режим на децата в ДГ „Слънце”, село гара Елин Пелин.

Малките деца все още не могат да четат, но са страстни любители на интересните, занимателни и поучителни четива и най-вече на приказките. В тях стават вълшебства, чудеса, борба между доброто и злото.

Във втора група на ДГ „Слънце” се явиха г-жа Христоскова и г-жа Миленова, преобразени в феи с красиви костюми, перуки и вълшебни пръчици. С тях те превръщаха децата в герои от познати приказки, като изричаха монолози от тях. Желанието на децата да чуят нова интересна приказка беше изпълнено от феите. Майка на дете от детската градина прочете артистично приказката „Царят на жабите”, а децата останаха много доволни и си обещаха нови срещи.

В група „Приятели” (ПГ-5 г.), бе проведена среща с библиотекарката г-жа Нина Пенкова, която прочете приказка за сън и подари книжка на децата. На 24.10.2018 г. бе проведено наблюдение в библиотеката по случай „Седмицата на детската книга”, отново от г-жа Нина Пенкова.

На 24.10.2018 г. кмета на село гара Елин Пелин – г-жа Светла Трендафилова посети децата от група „Калинка” (ПГ-6 г.) и прочете любимата им приказка „Трите прасенца”. Кметът на село /гара/ Елин Пелин подари на всички малчугани по една пъстра книжка, а те и се отблагодариха с песен и сценка от приказка.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4