Представиха новото лице на „Надежда“ пред “Заедно за София” (ВИДЕО)

Представиха новото лице на „Надежда“ пред “Заедно за София” (ВИДЕО)

Кметът на района инж. Димитър Димов представи новото лице на “Надежда” пред екипа на Заедно за София /”Заедно за София” !

“Двамата с Борислав Куртев се разходихме в обновения Северен парк, където му разказах как променихме облика на любимото място за отдих на жителите на северните квартали на столицата.

През последните 9 години положихме много усилия за ремонт и възстановяване на Северния парк, което не беше правено от далечната 1989 г. Пълната промяна на Северен парк привлече много нови посетители и сега сме изправени пред предизвикателството да разширим възможностите за регламентирано паркиране около парка.

Плановете ни са да направим нов обществен паркинг по ул. „Петър Панайотов“ (Стоков базар „Илиянци“), както и да предложим нов план за паркиране при бл. 19 и бл. 21 в жк „Свобода“. Сред задачите ни е да изградим тротоари по ул. „Народни будители“, за да подсигурим безпрепятствен и безопасен достъп на пешеходци и велосипедисти до Северен парк.

Важна стъпка за развитието на северната част на град София е работата ни по Подробен устройствен план на бул. „Рожен“ от Северна скоростна тангента до входа на „Нови Искър“.

На територията на “Надежда” разполагаме с буферен паркинг „Бели Дунав“ на „Център за градска мобилност“ ЕАД за 270 автомобила, който работи по тяхната програма „Паркирай и пътувай“. В „Надежда“ 3 (по ул. „Христо Силянов“ и ул. „Царевец“) предстои да изградим обществен паркинг за 210 автомобила . Съвсем скоро, направихме първа копка на първия многоетажен паркинг в София, който ще бъде изграден от „Софийски имоти“ ЕАД в жк Надежда 1.

В „Надежда“ младите хора могат да намерят обновени детски градини, както и модерни училища с качествено образование, заяви инж. Димов.

През 2019 г., напълно ремонтирахме 11 сгради от образователния сектор. Сред тях е и най-голямото ни училище – 54 СУ „Св. Иван Рилски“, което вече предлага нова образователна среда за над 1000 ученика.”

В края на интервюто Борислав Куртев изрази своята изцяло положителна оценка за мащаба на реализираните ремонтни дейности и проекти в район „Надежда“, както и за осъществения контрол по време на ремонтите.