Младен Додич: Няма да ни бъде лесно, предстоят ни 13 финала до края на сезона (ВИДЕО)

Старши треньорът на Локомотив (Сф) Младен Додич е убеден, че ще изпълни поставената му цел от ръководството на клуба, а именно – промоция в Първа лига на България.
-Г-н Додич, собственикът на клуба Иван Василев демонстрира високи амбиции…
-Да, амбициите са ни едни и същи с г-н Василев. През тази година със сигурност ще се опитаме да бъдем по-добри, отколкото през 2017-а. Да, зная, че ще ни бъде трудно, но трябва много да работим. Казах на играчите в съблекалнята, че за да бъдат силни по време на мачовете, подготовката трябва да бъде тежка. Нали знаете приказката на руския велик пълководец Суворов: “Трудно в обучението, леко в боя.” Зная, че конкуренцията ни ще бъде солидна през пролетта. Ще преследваме промоция в Първа лига с помощта на нашите верни фенове, които винаги досега са стояли зад нас и са ни подкрепяли безрезервно. Всеки от тези 13 мача, които ни остават до края на първенството, за нас ще бъде финал. Няма да има леки и слаби противници. Към всеки съперник ще подхождаме максимално мобилизирано и отговорно. Бъдете сигурни в това.
-Как ще коментирате конкуренцията във Втора лига?
-Четири отбора са много силни и имат същите амбиции като нас. Но мен ме интересува моят отбор. Битката ще бъде жестока. Всичко може да се реши в последния кръг. На моите футболисти пожелах най-вече здраве. Казах им: “Вие сте модерни гладиатори”. Ще се опитаме да играем феърплей. Сигурен съм, ако всеки от нас даде 100 процента от себе си, ще заслужим късмета си накрая на първенството.
-Какво трябва най-вече да подобри Локомотив в играта си? Кой компонент?
-Изоставаме в представянето си далеч от дома. Като гости играем по-слабо. Има какво да се подобряваме във всеки компонент.
-Колко нови попълнения искате?
-Не мога да се ангажирам с конкретна бройка. Но при всички случаи искам да имам по двама равностойни играчи за всеки пост. Може да имаме и напускащи футболисти, но аз се надявам това да не се случи през зимата. Иначе съм доволен от състава, с който завършихме есенния полусезон. Знаете, че през зимния трансферен прозорец е по-трудно да намериш класни нови попълнения. През първия полусезон за щастие имахме няколко поливалентни хора, които можеха да играят на няколко поста. Не съм имал кадрови проблеми кой знае какви.
-Сенегалският защитник Бруно Дженари, който беше анонсиран като сигурно ново попълнение, защо не дойде?
-Да, имахме интерес към този футболист. Мислехме, че той ще ни свърши работа. Бруно обаче ни отказа и няма да играе в Локомотив. Смятам обаче, че до края на зимната подготовка ще усилим конкуренцията. Самата конкуренция те принуждава да даваш най-доброто от себе си.   По-добре да ме боли главата от тежкия избор кого да пусна, отколкото да нямам избор.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4