Много съмнително! Намериха Звяра от Курило! Бил се самоубил?! (ВИДЕО)

Странният случай с жестокото шесторно убийство в Курило завърши с очаквана развръзка. Край село Луково намериха тялото на заподозрения за масов убиец Росен Ангелов.  Разследващите предполагат, че издирваният мъж се е самоубил.

По първоначална информация тялото му е открито в съседна вила на тази, която е обитавал в Луково. Ангелов се е прострелял в главата.

Обстоятелствата около случая обаче са изключително съмнителни. Мнозина специалисти от службите и криминални анализатори очакваха именно такава развръзка – със самоубийство на основния и единствен засега заподозрян.

Все още остават висящи много, много въпроси, а версията за разкаялия се престъпник,  за Престъплението и Наказанието, издиша отвсякъде…

По подобен сценарий се развиха и доста подобни случаи от близкото минало. Припомняме само два от тях.

През януари 2012 г. Стойчо Стоев – един от основните заподозряни за нашумялото отвличане на Мирослава Николова от Перник (намерена впоследствие убита – б.а.) се самоуби при задържането си от полицията.

Преди близо 19 г. (6 юни 1999 г. – б.а.) митичният автокрадец Ганчо Въчков-Ганеца почина при полицейска обсада. Официално се е самоубил, но България беше осъдена заради смъртта му.

 

Междувременно бившият началник на отдел „Убийства”в МВР Ботьо Ботев коментира случая.

„В сферата на издирвани лица, особено изчезнали след 1990 г. повече от 60% са убийства. Този момент се губи – по отношение на събирането на информацията и работата като за един тежък случай”, посочи криминалистът пред bTV.

Според него при издирването се допускат грешки. Често МВР се принуждава да използва и по-слабо квалифицирани кадри. “Когато говорим за бегълци от правосъдието като Ангелов, вероятно става дума за „доста много” опасни за обществото хора, изтъкна Ботев.

За трагедията в Нови Искър експертът коментира, че „трябва да бъде човек психопат или ненормален, за да извърши такова убийство”, но „подобни хора не вземат мерки по отношение на прикриване на това, което са направили (…) обикновено деянията се извършват нагло, брутално и жестоко”, докато в този случай са извършвани „действия от гледна точка да прикрие това, което е направил”.

 

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4