Приемат контрамерки срещу двойния стандарт при храните в ЕС

Приемат контрамерки срещу двойния стандарт при храните в ЕС

„Най-далечният срок, който си поставяме, за приемане на законодателството срещу двойния стандарт при храните в ЕС и други нелоялни търговски практики, е пролетта на 2019 г. – преди края на мандата на този Европейски парламент“.

Това заяви министър Лиляна Павлова по време на пресконференцията за форума „Двойният стандарт при храните в ЕС – да поставим проблема на масата“, който се провежда днес под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов и е част от календара на Българското председателство.

„На нас, като Българско председателство, ни се иска предложеното от ЕК законодателство, защитаващо всички потребители в ЕС, да бъде одобрено още по-рано – в рамките на 2018 г. Планът ни е амбициозен, защото има различни мнения сред държавите от Западна Европа. Но нека им дадем възможност в рамките на Съвета на ЕС да представят своите позиции и да разберем какви са техните съображения“,

каза още пред журналистите министър Павлова. Тя подчерта, че е уверена, че ще бъдат взети най-добрите решения в името на всеки един европейски гражданин.

Източник: www.eu2018bg.bg

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4