Избиват рибата в пресушената Въча! (снимки)

Тази сутрин река Въча под град Кричим е пресушена заради спирането на подаването на вода от веца. Получихме нови снимки, как местните жители са нападнали пресъхналото корито и избиват балканската пъстърва, мряната и кефала по всевъзможни начини, съобщава bigfish.bg. Според сигналите на колегите риболовци от мястото на събитието, стотици бракониери вече вършеят в Кричим и по поречието на реката в селата Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево. До довечера няма да остане никаква риба!

По наши данни, около 18 часа вецът щял да пусне водата обратно, за да я спре отново утре сутринта в 8 часа. Това го няма никъде! Как е възможно държавата в лицето на собственика на веца НЕК, вместо да пази природата и реките, сама да взима участие в нейното унищожаване? Вече са подадени сигнали до всички компетентни органи, като първият е бил още снощи към Басейнова дирекция – Пловдив, когато се е разбрало за предстоящото спиране. Bigfish.bg продължава да следи кризисната ситуация и своевременно ще ви информира.

 

 

 

 

 

Текст и снимки: bigfish.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4