Златната Станка си тръгна по шампионски

Легендата на българската женска борба Станка Златева се раздели по шампионски с любимия спорт. Петкратната световна шампионка, която обяви край на състезателната си кариера, бе почетена от двама министри – на спорта Красен Кралев и на земеделието Десислава Танева. Церемонията се проведе по време на турнира „Дан Колов – Никола Петров”. Златева получи и почетна купа от президента на българската федерация по борба Валентин Йорданов. Шампионката бе наградена и от кмета на Сливен Стефан Радев.  Сред гостите в залата бяха много олимпийски шампиони и медалисти.

„Развълнувана съм. Благодаря на всички, които ме уважиха. Винаги съм казвала, че мен в България хората ме уважат и обичат, за което им благодаря много. От едно известно положение, спортът при нас наистина малко има спад в нивото. Много е трудно вече децата да ги задържиш в залите, има толкова компютри, игри, телефони… и те вече са облъчени и никой не иска да ходи, да се напъва в залата. Никой не иска да има резултати, някак си нещата станаха по-лесни. Никой не иска да се бори нещо да направи сам. Виждам, че държавата се опитва да прави нещо, но ние сме малка страна и нямаме такъв ресурс, заяви Златева. – Дали имам нерви да бъда треньор? Честно казано, спокойствието, което ми е нужно, го имам. Провеждаш тренировката, но зависи от човека, кой иска да вземе и кой не иска. На мен ми е било напрегнато с това, че съм искала толкова много да стана и постоянно съм търсела, обаче напрежението винаги те стиска за гушата. Сега някак си ми е спокойно, който иска – да се развива, който не иска – това си е негов проблем.”

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4