Кройф каза кой е №1 в света

Легендата на световния футбол Йохан Кройф обяви кой според него е футболист №1 в света в момента. “Лионел Меси е много по-добър от Кристиано Роналдо. Кристиано е един голям голмайстор, но той никога няма да бъде отборен играч. Той не е голям футболист. Това са различни неща, заяви Кройф.

– Аз винаги съм харесвал футболисти, които притежават техника. Меси е много повече отборен играч. Той подава, асистира, играе за отбора. Меси е голям футболист, а не голмайстор. Няма никаква въпросителна относно това кой ще спечели Златната топка. Никой не е на нивото на Меси. Трябва да я дадат на него.

Разбира се, че виждам разлика между тази Барселона и предишните. Това обаче е мое мнение, а на критика. В състава има различни футболист.

За мен винаги на първо място е отборът. За това Шави за мен завинаги ще остане един от най-добрите футболисти на Барселона. Той винаги е поставял отбора на първо място в играта си. Винаги се е отдавал на отбора.”

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4