Гришо: Аз винаги играя за България

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде пресконференция преди утрешния си демонстративен мач срещу Гаел Монфис в зала „Арена Армеец“. Гришо говори за изминалия сезон, новия треньор, националния отбор за Купа Дейвис и целите през 2016 г.

„През този сезон имах добри мачове, но и пропуснах възможности. Не бях тренирал много добре няколко месеца. Имах разколебавания с отбора и бях разконцентриран. Нямах тази подготовка да завърша добре. На последните няколко турнира играх добре и съм доволен от това. Важно бе, че сезонът премина без контузии“, заяви Димитров.

„Всеки си върши работата в екипа ми, но ни трябва време да се нагодим към обстановката. Никога не съм искал да бързам с избора на треньор. Трябваше да си дам време. Няколко пъти се срещахме с Франко Девин, за да поговорим за начина на игра и решихме да опитаме. Усетих след първите няколко дни, че той е добър избор за мен – не само като треньор, но той е и добър човек. Гледам дългосрочно на сътрудничеството ни. За момента всичко върви по план. Имах много изисквания към треньора. Да се надяваме да е последният, който трябва да избирам. Имах проблеми и с ракетата – не искам това да звучи като извинение. Не съжалявам за нито едно от решенията, които съм взел. Поемам отговорност за всичко, което съм направил. Един ден си 8-и, на другия ден си 28-и. Това е добър урок за мен. Работим върху няколко елемента – сервис, ретур. Трябва още работа. Има тънкости в играта, но трябва време. Нещата не се получават изведнъж. Ракетата ми е готова на 98%. След седмица окончателно ще довърша всичко с нея. Вълнувам се много. Свикнал съм като цяло с нея, но трябват още мачове“, анализира българският тенисист.

„Всички хора, които ще дойдат в залата, са много важни за мен. Семейството ми, фондацията на Димитър Бербатов. Бях един от първите наградени и не мога да забравя това. Искам да дам нещо обратно. Искам да благодаря на тях. Целта не е само да правим шоу, а да изиграем един добър мач. Винаги съм искал да играя в България пред родна публика. Много се вълнувам. Все пак искам да има някой, който да допринесе за самата атмосфера. Познаваме се с Монфис, той има добър арсенал от “hot-shots”. Надяваме се всички да бъдете с нас там. Гаел е много колоритен играч. Сервира добре, движи се добре по корта. Играхме един мач преди време и той ми каза: “Ти знаеш как играя. Опитвам се да шашкам всички в първите няколко гейма, после само вкарвам топката”. Срещу него се играе трудно на “Ролан Гарос” – все едно се изправяш срещу цялата страна“, коментира Гришо.

„Прибирам се вкъщи. Последните няколко месеца нямах време да следя каквото и да било – медии или да гледам телевизия. Винаги ми е приятно, познато чувство. Винаги съм щастлив, защото сме тук да изиграем един добър мач. Аз винаги играя за България. Всеки си казва мнението за отсъствието ми от отбора за Купа Дейвис. Не мога да коментирам този въпрос. Винаги съм бил там, когато съм могъл. Така са обстоятелствата в момента“, призна хасковлията.

„В тениса ако имаш добри резултати, имаш добра ранглиста. Единственото, което искам през 2-16 г., е цялото внимание и всичко, което правя, да зависи само от мен и от отбора ми. Да работим по правилния начин. Да изградя играта си още по-добре. Да имам мой почерк. Много от нещата правя добре, но не искам да спирам с това, което имам в момента, защото знам, че не е достатъчно, за да спечеля някой от големите турнири. Ако работим правилно, резултатите рано или късно идват“, заяви тенисистът.

„Не съм запознат с работата с децата в България. Мястото на тренировки няма значение. Израснах в Хасково, играх на дъски, с баща ми в 6 часа правихме корта с тиксо. Мястото не е признак. Ходих да тренирам в Париж. Имат си зала с надморска височина, но това не е гаранция. Ако имаш желание, семейство – всичко това е важно. Нещата са прости, но не можем да ги видим отстрани. Никой не ме е карал мен да се захващам с този спорт, но винаги съм го искал и съм се старал да играя. Аз съм и щастливец, че баща ми е бил треньор“, призна Григор Димитров.

снимка: tenniskafe.com

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4