Българската Тереса Риверо в света на Виктори и футбола (СНИМКИ)

Българската Тереса Риверо в света на Виктори и футбола (СНИМКИ)

Чували ли сте за Мария Тереса Риверо? Това е първата дама президент на футболен клуб, която в продължение на 17 години ръководи успешно испанския Райо Валекано. Благодарение на усилията, положени с успех от ексцентричната шефка все повече представителки на нежния пол стават ръководни фактори в света на футбола, а България не е изключение.

Десислава Минева е може би единственият собственик на детско-юношеска школа в София. От няколко години тя успешно менажира ДФК Виктори. Още от ранна възраст Деси се влюбва в спорта и в частност футбола благодарение на братовчед си Георги Матев, настоящ футболен специалист и бивш треньор в школата на Славия.

“Като деца с Жоро постоянно гледахме и говорехме за футбол. В стаята ми имаше закачени единствено плакати на футболисти и отбори. Вече като по-големи, братовчед ми създаде школата ФК Победа и ми даде идеята и аз да основа спортен клуб. През 2014 г. стартирах с тимове по баскетбол и волейбол, но футболът нямаше как да остане встрани. Така 5 г. по-късно се роди ДФК Виктори,” коментира с усмивка Деси Минева.

В момента Българската Тереса Риверо разполага с над 50 млади таланти от 5 до 15-годишна възраст. Приоритет на школата е на първо място изграждането на човешки ценности в децата, а след това спортните качества.

Идеята й за развитието на подрастващите моментално допада на двамата треньори в школата – Красимир Василев, юноша на ЦСКА и бивш футболист на Сливнишки герой и Балкан (Ботевград), и Методи Здравков.

“За мен е огромно удоволствие да тренирам тези прекрасни деца. Най-голямата награда е да виждам как всеки ден израстват като хора и спортисти,” заяви Краси Василев, който е първият футболен треньор в школата.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4