Най-великият голмайстор страда от страшна болест

Легендата на световния футбол Герд Мюлер страда от болестта на Алцхаймер. Това обявиха от пресслужбата на Байерн (Мюнхен).
Преди известно време в медиите се появиха информации, че от февруари тази година Мюлер не живее със съпругата си, а е в специална частна клиника.

На 3 ноември той ще навърши 70 години. От семейството му обявиха, че се отказват от празненствата по случай юбилей заради болестта. Мюлер е може би най-великият голмайстор в историята на футбола.

Големият футболист е роден на 3 ноември 1945 г. В кариерата си е играл в Байерн (Мюнхен) и Форт Лодърдейл. За баварците има 453 мача и 398 гола, за националния отбор има 62 мача и 68 гола, европейски шампион през 1972 година, световен шампион през 1974 година, 4 пъти шампион с Байерн Мюнхен, 4 пъти носител на купата на страната, 3 пъти носител на КЕШ, 1 път носител на КНК, носител на “Златната топка” за 1970 година, 2 пъти носител на Златната обувка (1970 (38 гола), 1972 (40 гола).

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4