Взеха титлата на Мейуедър от Мача на века

Световната боксова организация (WBO) отне титлата на американеца Флойд Мейуедър в полусредна категория, спечелена в двубой срещу филипинеца Мани Пакиао. Сблъсъкът между двамата през месец май тази година в Лас Вегас бе определен като „Мача на века” заради огромните приходи.

Причината за решението на WBO е, че американецът е изпуснал крайния срок, в който е трябвало да плати 200 000 долара, за да оваканти титлата в лека-полутежка категория, която също притежава. Правилникът на организацията гласи, че боксьор няма право да държи титлите в различни категории и трябва да съобщи коя титла иска да задържи. Мейуедър е трябвало да реши това до миналия петък, но не го е направил.

След победата си над Пакиоа със съдийско решение американецът спечели 200 милиона долара. Той има 48 успеха и нито едно поражение в кариерата си.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4