Уволниха за корупция висш шеф на ФИФА

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке беше освободен от длъжността си. Отстраняването на 54-годишния французин за момента е до т.нар. „второ нареждане“ и е свързано с редица подозрения, насочени към генералния секретар, обявиха от световната футболна централа.
Предполага се, че в основата на отстраняването на Жером Валке, който изпълнява длъжността от 2007 г., е обвинението, че е участвал в схема за продажба на билети за Мондиал 2014.
Както е известно, ФИФА беше сериозно разтърсена от разследвания за корупция срещу членове на управата, които започнаха с арести в края на май. В началото на юни президентът Сеп Блатер беше преизбран за нов мандат, но дни след това обяви, че ще напусне поста си и назначи нови избори.
Валке в последния месец обмисляше възможността да се кандидатира за президент на ФИФА, но сега ще бъде разследван от комисията по етика към световната футболна централа. Срещу него има обвинения за получаването на подкупи в размер на 10 милиона долара.
За заместник на Валке беше избран Маркус Катнър.
Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4