Босът на Марек: Бюджетът ни е 120 000, нямаме пари за Втора лига

Босът на Марек: Бюджетът ни е 120 000, нямаме пари за Втора лига

Президентът на Марек Цветан Видински коментира пред vitoshanews.com победата над Левски (Чепинци) с 1:0. Мачът беше от 1-ия кръг на Югозападната Трета лига.

“Доволен съм най-вече от победата. Трите точки са най-важни. Знаехме, че тук се играе трудно, тоест – теренът не е от най-добрите. Знаехме, че съперникът за първи път играе в Трета лига. Момчетата от Левски (Чепинци) се хвърлиха на 100 процента срещу нас. Колкото могат, това направиха. Додаха всичко от себе си. Даже от прекомерно желание накрая се контузиха двама-трима от техните играчи. Явно толкова са им възможностите.

Времето и теренът направиха така, че двата тима да изглеждат доста равностойни. Мисля, че стояхме малко по-добре от тях и имахме по-чисти голови положения. Само късметът спаси символичните домакини от получаването на повече голове. Можехме да вкараме поне още 2-3 гола. Резервата Димитров пропусна две положения накрая. Преди това Панталеев, после прехвърлихме вратаря Станимиров, но вятърът изкара топката от вратата…Чечев пък буквално от 2метра не успя да уцели вратата. Стояхме по-добре. Е, и те създадоха 2 разбърквания пред нашата врата. Това е.

Важна е победата, да тръгнем стъпка напред. Оттам – нататък – каквото дойде.
Искам да поздравя отбора на Левски. Държаха се коректно. Като дебютанти играха толкова, колкото им позволиха силите. Приличен отбор. Вижда се, че са опитни футболисти. Няма да бъде лесно на никого срещу тях, особено на собствен терен. Ако играят в Чепинци нещата ще бъдат съвсем по-различни.  Тук, в Доброславци, играят на практика на неутрален терен, коментира Видински.

Относно бъдещето на Марек…Не направихме кой знае каква селекция, понеже нямаме пари, не разполагаме с голям бюджет. През лятото привлякохме само две нови попълнения – Димитър Панталеев от Граничар (Свиленград) и Милен Иванов (Оборище Панагюрище). Изиграхме по време на подготовката 9 контроли.

Победихме Велбъжд, Пирин (ГД) и Ботев (Ихт), загубихме от Миньор (Пк), ФК Кюстендил и Септември (Сим) и направихме равенства с Велбъжд, Пирин (Рз) и Банско.

Мисля, че сглобихме нелош състав. В челото на класирането ще бъдем, в това не се съмнявам. Амбиции за първото място нямаме. Дори и да има възможност да влезем във Втора лига, няма да имаме пари за там. Казвам ви го честно.

Ще ви кажа и колко е бюджетът ни – 120 000 лева на година – мъжки отбор и ДЮШ – там са 7 гарнитури. 10 000 лева на месец. Само съдийските такси на месец са ни 4000 лева. 1500 лева ни е горивото за автобуса. Ето ги 5500. Питайте ме как се справям…Тежко е, но ще се борим…

Благодаря и на вярната ни публика. Тези хора навсякъде са с нас. Поклон пред тях…”

Милен ДИМИТРОВ
Снимка: dennews.bg

 

САМО С “ВИТОША НЮЗ” СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗА НОВИНИТЕ И СЛУЧВАЩОТО СЕ В Югозападната Трета лига, СОФИЙСКАТА ЧЕТВЪРТА ЛИГА – СОФИЯ – ГРАД И СОФИЯ – ОБЛАСТ!

За контакт и реклама: editor@vitoshanews.com, тел. 0889 99 80 82


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4