Коце Ангелов към младите таланти: Взимайте решенията със сърцето си (ВИДЕО)

Ръководството на ФК Витоша (Бистрица) продължава с инициативите, с които цели да помогне на талантите в своята школа да реализират потенциала си и сбъднат мечтите си, като успеят да играят футбол на най-високо ниво.

Старши треньорът на първия отбор Костадин Ангелов, асистентът му – бившият национал на България Росен Кирилов, и футболният агент Виктор Венков се срещнаха с децата, родени през 1999, 2000, 2001 и 2002 година, и техните ръководители – Никола Пешев, Никола Николов и Росен Стоянов.

Наставникът на Витоша, с когото начело тимът спечели историческа промоция за родния елит, даде ценни съвети на младите момчета, някои от които събраха смелост да споделят своите проблеми и страхове не само на терена, но и извън него. Ангелов мотивира допълнително талантите с признанието си, че иска час по-скоро да използва колкото се може повече от тях в първия състав. Краткият клип с признанието му, че няма намерение да повтаря порочната у нас практика да гони момчетата, извоювали си мястото в елита, сътвори истински фурор в социалната мрежа Facebook, след като бе изгледан близо 100 хил. пъти.


„Най-важното нещо за мен в момента е, ако можем, да направим така, че вие, които ви виждам тук, да се качите да играете в „А“ група и един ден аз и ние всички да ви видим как обличате фланелката на националния отбор. Един да има такъв, аз ще се чувствам супер горд. Но за да стигнете дотам, трябва да минете през мъжкия футбол. Най-подходящото за вас в момента е през Витоша, защото сте футболисти на този клуб. Росен ми е свидетел и ще ви потвърди – търсим хора, с които да подсилим отбора, и много често трябва да направим компромиси само и само за да вземем някого. А в много от вас има огромен потенциал, който чака да бъде реализиран. Най-голямото ми желание е да ви видя вас в „А“ група с фланелката на Витоша“, призна Ангелов.


„Ние вярваме във вас, вярваме и във футболистите, които в момента са в първия отбор. Повечето клубове, когато отидат в елита, гонят повечето си играчи, за да вземат други, те да играят там. А тия, шматките, дето без пари влязоха в „А“ група какво?! Всяка година се наблюдава един и същ феномен – едни футболисти изпадат с един отбор, отиват в друг, изпадат и с него, след това отиват в трети, който се върнал в „А“ група и така докога? Плащат се едни големи заплати и когато тимът изпадне, край… Ако нещо подобно се случи във Витоша, разберете, вие ще страдате. Точно затова сега малко ще вдигнем заплатите и ако изпаднем, след това отново малко ще ги намалим. Но това няма да се отрази на отбора. А не да обявим огромен, милионен бюджет и след това всичко да се срине, защото я няма голямата пара…“, категоричен в решението си е треньорът.


„Филмът е да разберете кое е щастие. Но отсега мога да ви кажа – парите и скъпите коли не са щастие. Но ако знаете, ако сте уверени и вярвате, че ще станете добри футболисти, ще направите и невъзможното, ще вложите кански усилия и тогава със сигурност ще успеете. И ще сте щастливи, и всичко друго ще дойде след това…“, завърши речта си пред талантите Костадин Ангелов.Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4