Галин Иванов: Липсата на опит при нас си пролича

Галин Иванов: Липсата на опит при нас си пролича

Помощник-треньорът на Лудогорец II Галин Иванов коментира пред “Витоша нюз” загубата от Локо (Сф) с 0:1 в мач от 3-ия кръг на Втора лига.

“Мачът премина на приливи и отливи. Домакините си имаха техните моменти, ние си имахме нашите. Днес показахме слабости в защита. Там имаме играчи, които за първи път играят мъжки футбол. Все още са зелени. Разликата между юношеския  и мъжкия футбол е огромна. Трябва да намерим постоянство в изявите си. В определени моменти се изключваме като цяло отборът. Това постоянство трябва да го намерят тези младоци. На нас, като треньори, ни е ясно, че не е лесно. Адмирации за работата ни в атака. създадохме доста голови ситуации, стопроцентови. Жалко е, че не успяхме да ги реализираме, заяви Иванов.

– Тези пропуски ги отдавам на липсата на рутина. Малко повече класа и увереност ни липсва в завършващата фаза. Не виня Денислав Александров. В предните мачове се разписа. Който не играе, той не пропуска. Най-важно е, че създаваме положения. Сковаността ни на моменти през първото полувреме дойде повече от страх. Нормално е, някой от тях са на 2-3 мача във Втора лига. Ще го преодолеят това притеснение, ще натрупат малко опит и ще станат по-устойчиви. Колкото до съдиите…Да, реагирах по-остро към техни решения, но е нормално, треньорите сме и емоцията ни води. Имаше ситуации, в които съдията можеше по по-различен начин да се справи, но не това е най-важното. Особено една ситуация с фаул пред наказателното поле на домакините…Един от техните защитници настъпи топката, а той даде нарушение в полза на Локомотив. Но и съдиите са хора, и те грешат. И пак казвам, повече ни притеснява колебливостта в защита от страна на целия отбор. Ще работим в тази насока и ще подобряваме нещата.

Дали ще разчитаме на играчи от първия отбор и на чужденци? Този въпрос не към мен. Не мога аз да го коментирам. Първият тим има тежки изпитания на три фронта – Лига Европа, първенство и Купата на България. При тях ситуацията не е толкова лесна. Ако решат да ни дадат някоя звезда, добре е дошла.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4