Добра новина! БФС опрости наказание на Локомотив (Сф)

Добра новина! БФС опрости наказание на Локомотив (Сф)

Локомотив (София) ще започне новия сезон във Втора лига в добро настроение и пред своя публика. “Червено-черните” получиха добра вест от Българския футболен съюз, научи vitoshanews.com.

Футболната ни централа удоволетвори жалбата, подадена от ръководството на 91-годишния клуб и намали наказанието за лишаване от домакинство. Санкцията беше наложена заради ексцесиите по време на мача с Хебър (Пазарджик) от 17-ия кръг на първенството, игран през ноември 2019 г.

Тогава Дисциплинарната комисия на БФС наложи наказание на Локомотив (София) от шест домакински мача без публика. Грозни сцени белязаха края на двубоя от 17-ия кръг на Втора лига между Локомотив (София) и Хебър (3:3), който се игра в столичния квартал “Надежда”.

След изравнителното попадение на гостите част от феновете на “железничарите” нахлуха в ложата и започнаха да налагат делегацията на гостите. След края на мелето се оказа, че е пострадал братът на боса на Хебър.

Решения на Дисциплинарната комисия на БФС от 03.12.2019 година:

“За нанесен побой от публиката на отбор домакин на служебни лица от отбора гост, на основание чл. 37, ал.1, т.7, б. Б от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ФК “Локомотив” гр. София с лишаване от домакинство за 4 срещи и имуществена санкция в размер на 2500 лева. На основание чл. 37, ал.1, т. 21, б. Г от ДП /2019/2020/ – ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика.

За саморазправа на ръководители от ФК домакин със служебни лица на ФК гост, на основание чл.36, ал.1, т. 3, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ФК “Локомотив” гр. София с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 1250 лева. На основание чл. 37, ал.1, т. 21, б. Г от ДП /2019/2020/ – ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика.”

 

В крайна сметка се оказа, че от новия сезон 2020/2021 Локото ще може да приема своите гости на собствения си стадион в “Надежда”.

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4