Синът на Беноа Кое: ЦСКА 1948 се развива правилно

Кевин Кое е млад и перспективен треньор, който тепърва ще си изгражда име. Не че фамилията не е вече известна във футболните среди. Кевин е син на френската легенда Беноа Кое – трикратният шампион на Франция с отборите на Олимпик (Марсилия) и Нант, носител на купата на УЕФА с Интер (Милано) заедно с Роналдо и Роберто Баджо. Беноа Кое е и една от най-големите футболни звезди, играли някога в българското първенство. През сезон 2004/2005 френският футболист беше съотборник с Валентин Илиев и Емил Гъргоров в ЦСКА, записвайки 15 мача в „А“ група и вдигайки шампионската титла с „червените“.

Кевин, само на 27 години, вече притежава UEFA “A” лиценз за треньор, диплома по Икономика и мениджмънт и говори свободно 5 езика. Младият специалист има и сериозен опит като треньор и технически координатор в елитната детско-юношеска академия на Интер. Той наскоро пристигна в България, за да се присъедини към треньорския щаб на ЦСКА, където изкара стаж при Валентин Илиев.

Кевин Кое, който продължава семейната история, свързана с ЦСКА, имаше възможност да посети всички тренировки и официални мачове на отбора по време на своя престой в София. Ето какво сподели пред сайта на ЦСКА за своите впечатления от организацията и тренировъчния процес, за времето на своя баща Беноа Кое при „червените“ и за възможността един ден да работи в България.

– Здравей, Кевин, в България си вече една седмица. Сподели ни как се чувстваш?

– Чувствам се страхотно. София е прекрасен град. Тук открих нова култура, нова философия. Също така срещнах нови хора и нови приятели. Научавам все повече и за българския футбол.

– Говорейки си за българския футбол, защо реши да изкараш стаж в ЦСКА?

– След дълги години работа с най-младите играчи в юношеските формации – от 7 до 17 годишни, беше време да започна работа с представителните отбори. Има ли по-добро място да започнеш от ЦСКА? Това е един от най-важните клубове в България, особено в миналото. И,  разбира се, ЦСКА е част от моята семейна история.

– Какви са първите ти впечатления от ЦСКА?

– Позитивни първи впечатления, разбира се. Много съм впечатлен. Работата върви изключително добре – и на терена, и извън терена, особено когато става дума за организация и мениджмънт. Вървите уверено към върха и ако продължавате в същия дух, лесно ще го постигнете!

– Кевин, баща ти Беноа Кое и настоящият треньор на ЦСКА Валентин Илиев имат обща история в този клуб – двамата стават шампиони на България за Сезон 2004-2005. Сега ти караш стаж стаж при Валентин Илиев. Какво ти каза баща ти преди да дойдеш в София?

– Разказа ми страхотни неща. Първо и най-важно – огромната любов от страна на фенове на ЦСКА. Баща ми ми разказа много истории за футболистите, с които е играл по време на своя престой в София – Валентин Илиев, Емил Гъргоров. Разказа ми истории за невероятния сезон, който са изживяли заедно. Разбира се, било е различно от другите клубове, за които той е играл през кариерата си, но си остава невероятно изживяване за него.

– Опиши Валентин Илиев. Какви са впечатленията ти от него?

– Той е фантастичен. Наистина страхотен човек. Още щом дойдох в ЦСКА, той започна да се държи с мен като с приятел. Той е един много образован и компетентен човек. Постоянно си говорехме за времето, което е прекарал с баща ми. Независимо, че кариерата му на треньор стартира едва преди 2 години, той знае какво иска от своите играчи, той е подготвен, организиран и заедно със своя екип върши страхотна работа. Всички действат по изключително професионален начин.

– Кевин, ти имаш сериозен опит в треньорския щаб на голям клуб като Интер (Милано). Намираш ли някакви прилики между ЦСКА и Интер? По твое мнение какво може да се подобри в нашия клуб?

– Трудно е да се сравняваш Интер и ЦСКА. Първият клуб е един от най-големите в света, а вторият върви своя път обратно към върха. Но, разбира се, има доста прилики. Все пак говорим за отбори с огромни амбиции, с огромна история. Очевидно и по отношение на организация и тренировъчен процес ЦСКА се развива изключително добре. За в бъдеще е важно да се върви стъпка по стъпка, да се определят точните цели, за да може клубът да върви добре като на терена, така и извън него.

– Разкажи ни повече за Академиите на Интер в Китай и Саудитска Арабия?

– За 6 години като треньор в академията на Интер пътувах доста, най-вече до Китай и Саудитска Арабия за да помогна с основаването и управлението на новите академии на клуба. Този невероятен опит ми помогна да се развия като човек и треньор. Когато имаш възможност да пътуваш, да откриваш нови култури, да срещаш нови хора и да работиш за Интер – това отваря съзнанието ти и ти позволява да ставаш все по-добър ден след ден.

– Какви са плановете ти за бъдещето? Какви цели си поставяш?

– Моята амбиция ме кара да започна работа с представителните отбори. Това е моето желание и съм готов на всичко. Ще продължа да работя здраво, за да успея. Започнах работа като треньор много млад и имам голямо предимство предвид моето футболно наследство, така че сега е много важно да избирам внимателно следващите си проекти.

– Би ли работил в България един ден?

– Ако условията са добри и клубът е сериозен, защо не! Знаете ли, не е лесно в днешно време да намериш добър клуб, в който можеш да работиш при добри условия, но нека видим какво ще се случи.

– Какво ще пожелаеш на феновете на ЦСКА?

– Пожелавам им да си върнат обратно това, което заслужават. Никога да не спират да подкрепят ЦСКА! Защото те са сърцето на този клуб! Пожелавам им много титли, много успех! И САМО ЦСКА!!

Ивайло Йолчев, cska1948.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4