Гаф с руснак изхвърли Реал (Мадрид) от Купата на краля

Реал (Мадрид) беше дисквалифициран от настоящото издание на Кралската купа, след като Испанската футболна федерация уважи жалбата на Кадис заради неправомерното участие на халфа Денис Черишев при победата на „белия балет” с 3:1 в първи 1/32-финал, игран в сряда.

Руският национал започна като титуляр за Кралския клуб и вкара първия гол за успеха, но не е трябвало да играе заради наказание след натрупани три жълти картона в турнира като футболист на Виляреал през сезон 2014/15.

Испанската федерация отхвърли двата аргумента на Реал (Мадрид), който обяви, че няма официално съобщение за наказанието на играча, както и за изтичането на санкцията на Черишев след изиграването на първите три кръга от турнира. Отборите от Примера дивисион се включват директно от четвъртия кръг на Кралската купа.

„Белият балет” има правото да обжалва пред Апелативната комисия на Испанската футболна федерация. Ако тази жалба бъде отхвърлена, Реал (Мадрид) ще може да се обърне към Административния съд към Спортното на министерство. Президентът на Кралския клуб Флорентино Перес още вчера обяви, че клубът ще обжалва докрай, ако бъде наказан. Адвокатите на Реал (Мадрид) вече са в сградата на Федерация и преглеждат всички документи, търсейки прецедент, който да помогне на клуба.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4