Пената отново култов: Да честитим празника на чорбарите

Димитър Пенев отново изръси от типичните си лафове. Легендарният треньор присъства в Музея на славата на „Армията”, където бе отбелязана 67-годишнината от първата титла на ЦСКА.
“Да честитим празник на цесекарите, на чорбарите. Жалко, че в този момент сме във “В” група. Това е най-тежкото и най-жалкото. Много от ръководителите и президенти си отидоха от този клуб, починаха, Бог да ги прости, но името на ЦСКА продължава в целия свят, в Европа. Надявам се, че на тази възраст, тези момчета, които са млади футболистчета, ще запазят в главичките си думите на бат Сашо Манов за историята. Само мога да им пожелая успех, но е доста трудно на този етап израстването на нашите деца, не само в ЦСКА. Знаете, последните 20 години има промяна в държавата, постоянно се мисли за бизнес, пари… дори вече не се поздравяваме в публичните пространства. Наведени глави и всеки мисли индивидуално. Футболът е колективна игра и трябва да се мисли колективно. България е доста богата, въпреки че е малка страна. Постоянно коментирате по телевизии, радио, че доста битки са минали през България. Трябва младежта да отвори очите. Продължавам да помагам на малките, на колеги. За бъдеще също ще ви откривам на отношения.”
Пената коментира скандала на „Герена” между юношеските отбори до 19 години на Левски и ЦСКА (2:0). “Това не е от сега. Виждате бат Сашо говори за 46-а, за 47-а..Просто доста промени се направиха…Правилникът е един по футболната игра по цял свят, а ние отделни години, отделни етапи зачертаваме някои точки, които сигурно някои от УЕФА и ФИФА не ги знаят, но при нас фигурират.
– Миналата седмица чух едни приказки, че първата група, елитната, едни отговорят. Във “В” групите други отговорят. Аз мисля, че във футбола един отговоря. Има комисии, има си президент. Футболът трябва да се командва от една дистанция, не от няколко. Защо Боби Михайлов да е само виновен? Ако той е 50 процента, другите са 40 или 45…Има хора, които не са били във футбола. Сега са президенти, директори, секретари…Ясно трябва когато се взимат решения, те не трябва да се променят. Дадените отбори да бъде решено на едно ниво, а не нагоре или надолу. Това не е танц или валс. Националният отбор няма да го коментираме. Хората, които при него, нека да коментират. Ние, треньорите, понякога се увличаме покрай феновете и се изпускаме. Има комисии, президент, това е държавен отбор. Всеки да си носи отговорност. Както задачите започват – на 2 години, на 3 години…квалификациите така обратно колелото трябва да се завърти и име, по точка да има някакъв реванш”, заяви в свой стил Стратега от Мировяне.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4