ЦСКА смаза Лудогорец с 8:2

ЦСКА (набор 2004 г.) спечели турнира „Цоньо Василев” в Шумен, след като съсипа с 8:2 Лудогорец на финала.

Надпреварата по футбол 6 бе организирана в памет на един от прочутите леви защитници в родната история – Цоньо Василев, който има 199 мача за “армейците” в “А” група. Той почина точно преди година – на 2 юни.

Турнирът бе организиран от неговия син Захари Димитров (бивш нападател на Берое и Шумен), както и от местния фенклуб на ЦСКА „Shumen Group”. А кметът на града Любомир Христов го откри тържествено.
По пътя към финала “червените” с треньор Атанас Борносузов победиха Атлетик Шумен с 5:0 и Ботев (Нови Пазар) с 3:1. Лудогорец също спечели двете си срещи в груповата фаза срещу Шумен 2007 и Светкавица (Търговище).

Така на финала разградчани (с деца от наборите 2004 и 2005 г.) се изправиха срещу ЦСКА (изцяло 2004 г.), но интрига нямаше. Армейците бяха тотални господари на терена, като за крайния успех с 8:2 с най-голям принос бе синът на треньора Атанас Борносузов – Йоан, който наниза 5 гола, а стана и реализатор №1 на надпреварата с общо 9 попадения. Точни срещу Лудогорец бяха още Виктор Атанасов, Ясен Спиров и Мартин Влаевски. Набор 2004 г. в школата на ЦСКА се счита за най-силния и печели огромна част от надпреварите, в които участва. Той ще защитава титлата си от Републиканското първенство през 2015 г. между 10 и 12 юни на финалите в Трявна.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4