Бате Джони: Имам много приятели в Локо, но искам Септември да бие

Георги Александров-Джони е емблематична фигура. Колоритният домакин на Септември (Сф) допреди година и половина изпълняваше същата функция в Локомотив (Сф). Дори носеше и почетната титла „талисман“ на отбора. В неделя, 5 март, от 15,30 часа в Драгалевци се срещат лидерът във Втора лига и „червено-черните“, които са девети във временното класиране. Това столично дерби беше една от причините да потърсим Джони в навечерието на сблъсъка.

-Г-н Александров, предстоящият мач с Локото по-специален ли е за вас?
-Да, разбира се, че е специален. С нетърпение го чакам. Нормално е да е така, след като толкова години от живота ми са минали в Локо (Сф). Прекрасни моменти съм изживял там. Не крия чувствата си към този клуб, който ми е дал толкова много. В „Надежда“ имам страшно много приятели. Като дойдат на нашия стадион, на базата на ДИТ, ще ги посрещна както трябва. Няма как да подмина колегата Антонио Клайн, който ме е научил на толкова неща от нашата специфична работа. Винаги ще съм благодарен също така и на г-н Иван Василев, на Явор Вълчинов, Ангел Колев, приятел съм и на почти всички футболисти от „Надежда“. Нека който е по-добър, той да победи. Надявам се да няма ексцесии по трибуните. Имам информация, че над 500 души гостуваща агитка ще дойдат в Драгалевци. Ще се получи истинска футболна атмосфера.
-В Септември сте доста бившите локомотивци в момента…
-Да, така е. Като почнем с шефовете г-дата Георги Марков и Кристиян Добрев, и продължим с вратаря Вальо Галев, Иво Иванов и моя милост.
Има ли вече закачки между вас и закани?
-(Смее се). Може и да има нещо. Ще видите в неделя, ако дойдете на стадиона. По време на мача  с Дани Пеев сме се разбрали да се бъзикаме. Ако те вкарат гол, той ще дойде при мене. Ако ние отбележим, аз ще го  дразня и така. Ще има закачки и то хубави закачки. Без простотии.
-У вас лично ще има ли нещо като реваншизъм с оглед на това, че не си тръгнахте по най-приятния начин от Локомотив преди време?

-О, не, не. Няма да има. Ние през есенния полусезон спечелихме гостуването си в „Надежда“. Честно да ви кажа, аз тогава си взех личния реванш. Няма за какво да се връщаме назад. Каквото било – било. В неделя искам да бием с оглед класирането и целта, която преследваме, а тя е една – промоция за Първа лига.
Лидери сте във временното класиране, обаче хората от Етър твърдят, че те са №1 в групата…
-Не мога да го коментирам. Погледнато реално, те са почти изцяло подменен отбор в сравнение с миналата година. Взеха десетина нови футболисти, имат и нов треньор. Битката за елита няма да е лесна. Разбираме го това, но сме готови за борба.
-Локо (Сф) е в незавидно положение. Мъчно ли ви е?
-С ръка на сърцето ви признавам, че ми е много мъчно. Славен клуб, който е един от най-големите в България. Дал е на нашия футбол десетки големи фигури, няма да не ги изреждам всичките. Мястото на Локото е в Първа лига.
Досегашният треньор на Септември Николай Митов пое Левски. Как посрещнахте вестта в клуба?
-Той е професионалист. Няма какво да го коментирам. Качествата му са безспорни. Митов е доказан специалист. Последната шампионска титла на Левски от 2009 г. беше спечелена със старши треньор Емил Велев, а един от помощниците му беше именно Ники Митов. Трябва им точно такъв специалист. Ще помогне много на „сините“ да се вдигнат от кризата. Сигурен съм в това. Той има и още недовършена работа в Левски. Спомняте си какво се случи през 2013 г.
Каква е прогнозата ви за предстоящото Вечно дерби?
-Аз мисля, че този път Левски ще бие. С гол или два разлика залагам за „синя“ победа. Знаете, че имам симпатии към ЦСКА, но това за мен не е ЦСКА, а някакъв мутант. Това е Литекс-Етрополе-ЦСКА-Микре и тем подобни. Та „Българска армия“ от целия предишен персонал е останал само Бай Добри домакинът. Всичко е изметено – чистачки, касиерки, перачки, каквото се сетиш…На техните места са сложени хора от Ловеч. Е, какъв ЦСКА е това?

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4