Да се поразходим за риба

Здравейте, уважаеми читатели на рубриката „Наслука”! Днес екипът на Витоша нюз ще се опита да ви зареди и уведоми за приятните риболовни излети. Както и в предишните рубрики така и този път ще преобладават местата около София. Екипът ни лично провери три дестинации около столицата, за да даде по -точна информация.

Панчарево

Заехме местата срещу ресторант ”Лебеда”, захранихме обилно с купешка захранка, размесена с бели червеи, монтирахме тънки поводи и зачакахме слуката, която не закъсня.

В живарниците започнаха да полягат костурчета, червеноперки и уклей. Стръвта беше бял и торен червей. Почти целодневно рибата се обаждаше, независимо от многото шум, кану-каяци и водни колела. Явно езерото е предпочитана дестинация за разходки и къмпинг на софиянци. Пожелавам успех на колегите, които са решили да посетят водоема, като се заредят със здрави нерви заради неблагоразумието на нериболовстващите хора. Иначе слуката е гарантирана и си заслужава посещението на този близък до столицата водоем.

Локорско

Посетихме този затънтен, но красив водоем, за който бяхме чули добри отзиви захранихме и зачакахме. Въпреки голямата жега на въдицата се закачи едно 800-грамово шаранче, което беше пуснато обратно да порастне. Каракудата и костурът бяха другите наши гости, ловейки на червей. Досадно беше присъствието на слънчака, но слагайки царевица и жито, кълването му беше игнорирано.

Равно поле

Досега бях чувал отделни легенди за това микроязовирче…как рибата била повече от водата, щуки и сомове гиганти, каракуди и костури в неограничени количества. Но истината се оказа различна, въпреки усилията, които положихме. За няколкочасов риболов успяхме да хванем няколко прилични каракуди и дузина маломерни костура, които върнахме с надежда, че догодина пак ще ни посетят. Остава ми надеждата, че като се позахлади риболовът ще е по-качествен и там.

Други дестинации, които предлагаме, са на река Искър около дефилето. Колегите споделят, че кленът е активен и го търсят предимно на изкуствени примамки. Повечето риби са в нормите, но излизат и трофейни екземпляри. Призовавам всички колеги: нека връщат маломерните рибки обратно, за да запазим популацията на реката.

На язовир Пясъчник шаранът е активен, като се използва тежка и обилна захранка, стръвта е царевица. От брега на  плувка се прави отличен риболов на бабушки.

 

 

20141130141030-20141130.cltybokzsolokorsko111205036_899328566800912_7119510512684488327_n

Categories: Наслука

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4