Настъпва време разделно за шарана

Почивните дни идват, време е за риболов. Накъде да тръгваме и каква риба да търсим? Представяме ви актуалната информация от изминалите дни.
Яз.Искър

От брега риболовът е слаб, ловят се редки платики, бабушки и костур. От лодкарите новините са малко по-обнадеждаващи, там са се хващали бели риби на влачене и костур на отвесен риболов с живо рибе за стръв.

Яз.Радуловци

Един забравен язовир, който си заслужава да посетите. Излиза червеноперка и каракуда, взависимост от подадената стръв, захранката е задължителна като използването на бял и торен за стръв не е препоръчително заради нахалните кубинки. На жито дава червеноперка и чат-пат каракуда, ако заложите царевица е обратното.

Яз.Пясъчник

За поредна седмица риболовът на шаран е в стихията си. Мустакатите дебеланковци са хит това лято и се ловят на плувка и дъно. На леко се ловят по-дребни екземпляри – около кило-две, както и доста под килограм. На дъно също имало шаранска слука, дори по-атрактивна. Ловени са големи тупалки, някои от тях по десетина кила. Големите шарани обаче се ловят предимно на протеиново топче, докато по-малките кълват на монтаж с пружина.

Тегав риболов се прави и на „Копринка” и „Жребчево”, тъй като двата водоема се изпускат непрекъснато. На „Копринка” от брега са хващани най-вече платики и бабушки, а от лодка – редки бели риби и сомчета. Подобно е положението и на Жребеца, където тези дни са ловили предимно костур.

На реките също върви приличен риболов. В долното течение на Искър се ловят мрени и морунажи, а в дефилето след Своге излиза кефал на спининг или на естествена стръв, като най-добре работят пиявиците и джанките. По Струма в момента се ловят едри мрени. По Осъма тези дни са ловили кефали и мрени.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4