Зарибиха Чая и Юговска с 27 000 пъстърви (СНИМКИ)

Зарибиха Чая и Юговска с 27 000 пъстърви (СНИМКИ)

За втора поредна година реките Чая и Юговска бяха зарибени с балканска пъстърва. 27 000 риби от ценния и рядък вид вече плуват във водите на две от най-красивите родопски реки.

Зарибяването беше извършено от десетки риболовци от клубовете и сдруженията в Асеновград. Те събраха една част от парите чрез дарения, а 75% от финансирането осигури изпълнителният директор на „Лъки Инвест“ Атанас Марински. Пъстървички се пуснаха дори и в най-затънтените участъци на двете реки, до където достъпът е изключително труден. Надеждите са, че повечето от пъстървите ще оцелеят и след време ще дадат поколение.

Чая и Юговска са две от стратегическите дестинации в България за риболов и отглеждане на пъстърва. В предишните години в участъка на Чая при Бачково се проведоха две световни първенства по риболов на пъстърва, които получиха много висока оценка от международната федерация по спортен риболов ФИПС.

Categories: Наслука, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4