Рибари уловиха рекордни 2,1 тона шарани

Този път екипът ни няма да ви  представи водоеми и реки, а едно състезание, на което беше поставен рекорд за улов на шаран.

Отборите успяха да уловят за 72 часа рекордните 2128 килограма риба, което не беше постигано на състезанияу нас.  Шампион  за 2015 година стана в последния кръг отборът на “Лидер” с умопомрачителните 455,5 кг риба и 9 наказателни точки. Втори се нареди “Ексклузив”(10 н.т) , а трети – “Дрънк карп” (12 н.т).   Победителят в това състезание може да се похвали и с най-големия изваден  екземпляр-гол шаран с тегло 20,2 кг.  Състезанието се проведе на яз.”Ряховски ливади” край Севлиево, участваха 10 отбора. Риболовът е само на дъно, на куките се залагат най-вече царевични зърна с различен аромат, както и протеинови топчета.

На”Ряховски ливади” от решаващо значение се оказа издържливостта, защото нямаше време за сън. Трофейните риби кълвяха една след друга и накрая силите напуснаха някои от състезателите.

Пожелаваме успех  и на националният отбор на световното първенство по улов на шаран, което ще се проведе тази есен на езерото Каспи в Испания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Наслука, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4