Рибата ви чака в жегите

Отново е петък и отново се чудим накъде да хванем за риболов през почивните дни. Екипът на Витоша нюз ще пробва и този път да ви даде това, от което имате нужда, а именно полезни съвети относно това къде кълве рибата.

Информацията не е много, но е от достоверни източници и пак най-много около София. За съжаление повечето колеги риболовци не искат да споделят своите излети по ред причини.
На Панчерево отново има слука на дребна риба. В зависимост от настроението на рибaрите и захранката, която поднасят, могат да се радват на пълни живарници от уклей, червеноперка, бабушка, костур и клен.Спинингистите и мухарите се радват на клена който е в прилични размери за водоема.

Приличен риболов се прави и на микроязовир”Мърчаево”. Рибата отново е дребна като уклей, червеноперка, каракуда, костур и клен, излизат и добри 400-500 гр каракуди при захранване и ловенето с жито и царевица.

На язовир “Искър” рибата дава след няколкодневно захранване. Риболовът е тежък и заради маловодието, което обърква рибата. Доброжелателни колеги предупредиха да се пазят колите, храната и вещите от набезите на недобросъвестни роми.

На река Искър около град Роман колегите залагат на каракуда за сом, като вече има няколко трофейни уловени екземпляра, а най-големият е 40-килограмов. По река Струма положението е отчайващо, най-вече заради жегата. Дашните места около Кресненското дефиле се посещават редовно от месните рибари, които хващат мряна, клен и пръскачи. Стръвта е бял червей, ручейник и малки пиявици, като захранват по цял ден със захранки от водещи компании.

Майсторът на речния риболов Петър Петров доказа, че дори и маловодието на река Огоста не може да го откаже от любимото хоби. Въпреки кристално бистрата и плитка вода рибарят събра погледите на месните си колеги след един отличен излет. Ловейки на бял червей и захранвайки с него Петров изпълни мисията, за която беше дошъл – налови хубави мряни, кефали, морунажи и каракуди.След края на риболовния ден като всеки уважаващ себe си рибар и той, както всеки път, върна рибата обратно във водата. Инициатива, която е подел дори във фейсбук :https://www.facebook.com/groups/282133938520709/.

РибаРиба 1


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4