Имаме трикратен европейски шампион по плуване със световен рекорд!

Имаме трикратен европейски шампион по плуване със световен рекорд!

Петър Мицин постигна още един страхотен успех по време на европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Белград, Сърбия, след като спечели титлата на 400 метра свободен стил и то със световен рекорд.

Мицин направи поредното си много силно плуване в сръбската столица, спирайки хронометрите на 3:44.31 минути. По този начин възпитаникът на Николай Вакареев прати в историята предишното върхово постижение за юноши, което бе с три десети по-добро и беше притежание на австралиеца Мак Хортън, който ги постави през 2014-а, а две години по-късно спечели и олимпийски златен медал в Рио де Жанейро, Бразилия.

Чудесното постижение на Петър Мицин му донесе и покрит норматив “А” за участие на ЛОИ Париж 2024. В събота българинът стори същото и по пътя си към титлата на 400 метра свободен стил.

По този начин талантливият ни състезател приключва страхотното за себе си европейско първенство за юноши и девойки в Белград с три титли – на 200, 400 и 800 метра свободен стил, два покрити норматива “А” за Париж 2024 – на 400 и 800 метра и световен рекорд за юноши на 400 метра.

Categories: Спорт