В Бояна обсъдиха сигурността по стадионите

Работна среща на тема сигурността по стадионите се проведе в Национална футболна база Бояна. На срещата, която бе инициирана от ръководството на Българския футболен съюз, присъстваха директорът на СДВР Ивайло Иванов, заместник директорът Антон Златанов, началник сектор Национален център по сигурността на спортни мероприятия при Главна дирекция Национална полиция Катерина Лазарова и представители на ОД МВР Пловдив и ОД МВР Стара Загора.

От страна на Българския футболен съюз присъстваха изпълнителният директор Борислав Попов, заместник изпълнителният директор Антон Попов, членът на Изпълнителния комитет Емил Костадинов, председателят на Комисията „Етика и Феърплей“ Васил Василев и представителят на Дисциплинарната комисия Минко Брайков, експертът по връзки с привържениците Димитър Христов и офицерът по почтеността Марио Костурков.

По време на срещата бе направен анализ на обстановката на футболните срещи от началото на сезон 2017-18. Обсъдени бяха възможностите за подобряване взаимодействието между органите на МВР, Българския футболен съюз и професионалните клубове в страната.

Бяха набелязани мерки за подобряване обстановката на стадионите, повишаване на нивото на сигурността и безопасността, подобряване на охраната и безопасния престой на привържениците по трибуните.

Присъстващите се обединиха около мнението, че за тази цел е нужно осезаемо подобрение на инфраструктурата по стадионите и въвеждането на нови технологии, както за закупуването на билети за мачовете, така и за завишаване на нивото на пропускателния режим.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4